Det kan ju vara så att du alltid har drömt om att bli pilot och har ingen möjlighet att utbilda dig till det. Då är ett sätt att uppfylla dina pilotdrömmar är att bygga dig ett flygplan som är radiostyrt. Som gör att du kan stå tryggt på marken och manövrer ditt flygplan i luften. Du kan hantera ditt flygplan med mjuka fina rörelser och du känner att ditt plan klyver vinden smidigt och enkelt. På så vis kan du bli en av hjältarna i luften. Det finns kompletta radiostyrda flygplansmodeller att köpa. Eller när du har blivit varm i kläderna tillverkar ditt eget plan med motor och sändare.

Radiostyrda flygplansmodeller

Det finns en uppsjö på olika flygplansmodeller, allt från kända stridsplan till glidflygplan som tillhör klassikerna.

  • P-51 Mustang RTF 4CH Gyro – som är en bra modell att börja med om du är nybörjare och har ett stabilt gyrosystem för att underlätta för planet att flyga. Modellen är redo att flyga så fort du har satt ihop en.
  • TWM SKYLINK 100CC ARF – är en av de största radiostyrda flygplansmodellerna som finns att köpa och har drygt 3,5 meter mellan spetsarna på vingarna. Modellen har en bensinmotor och du behöver bara sätta ihop den. Men denna flygplansmodell är inte något för nybörjare.
  • FMS FOX 2300 PNP – är ett segelplan som har ett skevroder och stabil motor. Detta är modell som passar perfekt för aerobatic eller bara låta segla med hjälp av vinden. Modellen rekommenderas till de flygare som är medelgoda och mer avancerade.

Sammanfattning

Det finns åtskilliga radiostyrda flygplansmodeller, allt från dig som är nybörjare och till dig som har hållit på ett tag och har en avancerad flygteknik. Genom att bygga sitt eget plan kan du bli den pilot som du kanske alltid har drömt om sedan du var ett litet barn. Dessutom är det ett bra sätt att träffa likasinnade personer på.